Suflet idealny

Suflet uchodzi za jeden z trudniejszych do wykonania deserów. Dzięki naszej recepturze na pewno ci się uda!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Suflet idealny
Fotolia
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: trudny
Składniki:
  • 100 g białego sera
  • masło
  • 4 jajka
  • 5-6 łyżek cukru
  • czekolada
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Wykonaj coś w rodzaju koglu-moglu z 4 żółtek połączonych z cukrem.
2. Dodaj ser biały i wymieszaj.
3. Ubij białka na sztywną pianę, dodaj do niej trochę cukru.
4. Delikatne połącz masę żółtkową z ubitymi białkami.
5. Wysmaruj masłem żaroodporne foremki. Możesz je również dodatkowo wysypać cukrem, np. brązowym.
6. Przełóż masę do foremek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do ok. 170 stopni. Zapiekaj przez 10-15 minut - obserwuj, kiedy suflet wyrośnie i lekko się przyrumieni. To znak, że jest gotowy.
7. W czasie pieczenia sufletu, rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, aż powstanie sos.
8. Polej sosem gotowy suflet. Deser podawaj gorący, zanim opadnie!
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)