POLECAMY

Sezamki

Najpierw pomalujemy zamki a potem zjemy na deser sezamki.

Najpierw pomalujemy zamki a potem zjemy na deser sezamki.

Sezamki

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 1 1/2 szkl. wiórków kokosowych,
  • 3 szkl. nasion sezamu,
  • ½ szkl. miodu,
  • ½ szkl. masła orzechowego,
  • 1 łyżeczka wanilii,
  • ½ szkl. rodzynek,
  • ½ szkl. posiekanych orzechów,
  • szczypta soli.

 

Etapy przygotowania:
Wszystkie składniki razem wymieszać. Ugnieść na natłuszczonej blasze na grubość 1,5 cm. Upiec w temperaturze 150 stopni C przez 30 minut. Całość powinna mieć złocistobrązowy kolor. Pociąć na kawałki około 5cm i przestudzić.

Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)