Sernik malinowy na zimno

Rozpływa się w ustach!

DRUKUJ PRZEPIS
Sernik malinowy na zimno
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: średni
Składniki:

Spód:

  • 2 jajka
  • 2 pełne łyżki cukru pudru
  • 2 pełne łyżki mąki

Masa:

  • 60 dag homogenizowanego serka śmietankowego
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 25 dag mrożonych malin
  • 2,5 łyżki żelatyny
  • 1/3 szklanki kremówki
  • skórka otarta z cytryny

Dodatkowo:

  • mrożone maliny do dekoracji
  • grubo starta czekolada
Sernik w malinowej glazurze - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Maliny rozmroź i lekko ugnieć widelcem. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, białka ubij na sztywno. Masę żółtkową wymieszaj z pianą z białek i mąką. Dno i boki tortownicy o średn. 18–20 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 5 min (180 st.).
  2. Żelatynę rozpuść na parze w 1/2 szklanki wody. Kremówkę ubij na sztywno. Ser utrzyj z cukrem pudrem, wymieszaj delikatnie z kremówką i skórką cytryny. Miksując na najniższych obrotach, wlej przestudzoną żelatynę. Dodaj maliny, krótko wymieszaj i przelej do tortownicy. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
  3. Przed podaniem udekoruj rozetkami z kremówki, mrożonymi malinami i wiórkami czekolady.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)