Róże z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie

Pyszne ciastka-róże z ciasta francuskiego!
Weronika Kwaśniak / 25.08.2016 07:02
DRUKUJ PRZEPIS
Róże z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5-6 jabłek
  • opakowanie ciasta francuskiego (42 dag)
  • 1/2 szklanki konfitury morelowej
  • sok z cytryny
  • masło do formy
  • cukier puder z wanilią do posypania
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka-róże z jabłkami! To pyszny wypiek z ciasta francuskiego, który jest prosty w przygotowaniu, a do tego pyszny.

  1. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce, rozwiń i pokrój na 12 pasków.
  2. Jabłka umyj, przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż gniazda nasienne i ostrym nożem z ząbkami pokrój na cieniuteńkie półplasterki.

Rolada biszkoptowa z jabłkami - przepis

  1. Skrop sokiem z cytryny.
  2. Półplasterki jabłek ułóż na paskach ciasta tak, aby część ze skórką nieco wystawała nad ciasto, a dolna krawędź pasków ciasta była wolna.
  3. Posmaruj podgrzaną i przetartą przez sitko konfiturą.
  4. Dołki w formie na muffiny wysmaruj masłem.
  5. Obłożone plasterkami jabłek paski ciasta zwiń w ruloniki i włóż do dołków.

Ciasto z jabłkami i budyniem - przepis video

  1. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz na złoto około 30 minut.
  2. Wyjmij, ostudź, oprósz cukrem pudrem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA