Rolada kakaowa z kremem pomarańczowym

Rolady przechowuj do 2 dni w lodówce, szczelnie przykryte, bo ciasto i krem błyskawicznie przechodzą zapachami z lodówki.

DRUKUJ PRZEPIS
Rolada kakaowa z kremem pomarańczowym
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Poziom trudności: średni
Składniki:

Ciasto:

6 jajek
6 łyżek mąki
łyżka kakao
6 łyżek cukru

Krem:

  • szklanka
  • kremówki 36-proc.
  • łyżeczka żelatyny
  • 2 pomarańcze
  • łyżka cukru waniliowego
  • łyżeczka soku z cytryny
Babka-zebra na Boże Narodzenie - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Żółtka utrzyj z sokiem z cytryny oraz cukrem. Dodaj pianę z białek i mąkę z kakao.
  2. Ciasto wyłóż na pergamin. Piecz 10 min (180 st.). Ostudź, usuń pergamin.
  3. Żelatynę rozpuść w ciepłym soku z 1 pomarańczy.
  4. Kremówkę ubij z cukrem wanil., żelatyną i łyżeczką skórki z pomarańczy.
  5. Ciasto posmaruj kremem i posyp miąższem z drugiej pomarańczy. Zwiń roladę, schłodź.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)