Racuszki z rodzynkami

Możesz dodać też inne bakalie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Racuszki z rodzynkami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • jajko
  • łyżka cukru
  • 1,5 dag drożdży
  • 10 dag rodzynek
  • cukier puder
  • olej
Babka-zebra na Boże Narodzenie - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na racuszki z rodzynkami!

  1. Mleko podgrzej w misce, wkrusz drożdże, dodaj cukier i szczyptę soli. Wymieszaj.
  2. Mąkę przesiej, wsyp do miski, wbij jajko i wyrób ciasto.
  3. Na końcu wmieszaj opłukane i osuszone rodzynki.
  4. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia na około 30 minut.
  5. W szerokim rondlu rozgrzej olej. Kładź łyżką ciasto.
  6. Smaż na głębokim tłuszczu z obu stron.
  7. Podawaj posypane cukrem pudrem.

Zobacz też przepisy na Tłusty Czwartek:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: rodzynkiracuchy
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)