Racuchy z białym serem

Nie tylko dla łasuchów!

Weronika Kwaśniak / 9 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Racuchy z białym serem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag mąki
  • 2 jajka
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki cukru
  • cukier wanilinowy
  • szczypta soli
  • 100 ml mleka
  • 50 dag sera białego tłustego
  • olej do głębokiego smażenia
  • cukier puder do posypania
Walijski chlebek z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na racuchy z białym serem!

  1. Z mąki, jajek, sody, cukru, cukru wanilinowego, szczypty soli i mleka rozmieszaj dość gęste ciasto.
  2. Ser rozgnieć widelcem, dodaj do ciasta, dokładnie wymieszaj łyżką.
  3. W garnku rozgrzej sporą ilość oleju.
  4. Łyżką nabieraj porcje ciasta i kładź je na tłuszcz.
  5. Smaż na lekko brązowy kolor.
  6. Wyjmij je łyżką cedzakową lub szpikulcem, połóż na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.
  7. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.

Zobacz więcej apetycznych pomysłów:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)