Racuchy twarogowe

Najlepsze!

DRUKUJ PRZEPIS
Racuchy twarogowe
STOCKFOOD/FREE
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • sól
  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • ok. 200 ml mleka
  • 1,5 dag drożdży
  • 3 łyżki cukru
  • 5 dag rodzynek
  • cukier puder
  • olej
  • 20 dag twarogu
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Drożdże rozetrzyj z cukrem, łyżką mąki i ciepłym mlekiem. Odstaw do wyrośnięcia.
  2. Jajka rozmieszaj z pozostałą mąką, solą i rozczynem. Dodaj pokruszony twaróg i rodzynki, wymieszaj, znów odstaw.
  3. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Kładź na niej racuchy twarogowe, smaż na rumiano. Osącz, posyp cukrem pudrem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)