Przekładaniec z masą budyniową

Pyszne, warstwowe ciasto!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przekładaniec z masą budyniową
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 20
Czas wykonania: 70 min
Ilość kalorii: 450 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Ciasto:
  • 45 dag mąki
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 2 jajka
Wierzch:
  • 5 dag masła
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 20 dag orzechów włoskich
Krem:
  • 3/4 l mleka
  • 10 dag cukru
  • 2 budynie śmietankowe
  • 25 dag miękkiego masła
  • polewa czekoladowa
Ciasto Rafaello bez pieczenia - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ciasto z masą budyniową!

  1. Budyń ugotuj na osłodzonym mleku.
  2. Z składników zagnieć ciasto.
  3. Podziel na 3 części.
  4. Masło rozpuść z cukrem i miodem (na masę orzechową).
  5. Wsyp posiekane orzechy, przesmaż, mieszając.
  6. Części ciasta cienko rozwałkuj i przełóż do prostokątnej formy.
  7. Na jednym placku rozłóż orzechy.
  8. Piecz mniej więcej po 10 min w 180 st. C, wystudź.
  9. Zimny budyń utrzyj z masłem.
  10. Przekładaj nim blaty, umieszczając na wierzchu ten z orzechami.
  11. Udekoruj polewą.

Sprawdź przepisy na inne ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/2 lata temu
super przepis, latwy y tani