Przekładaniec malinowy

Oto pyszny przekładaniec malinowy z biszkoptem, kremem, owocami i galaretką!

Weronika Kwaśniak / 3 miesiące temu
DRUKUJ PRZEPIS
Przekładaniec malinowy
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:

  • 6 jajek
  • 20 dag cukru
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Na krem:

  • opakowanie kremu do karpatki w proszku
  • 1/2 l mleka
  • 10 dag masła

Na masę malinową:

  • 500 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • łyżka żelatyny
  • szklanka malin

Na wierzch:

  • 2 szklanki malin
  • 2 galaretki malinowe
Ciasto Rafaello bez pieczenia - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na przekładaniec malinowy - pyszne ciasto, które składa się z kilku apetycznych warstw!

  1. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.
  2. Dno prostokątnej formy o wymiarach 22 na 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Przełóż ciasto i wstaw na 35 minut do piekarnika nagrzanego do temperaturze 180 stopni C.

Ucierane ciasto z malinami - przepis

  1. Upieczone wyjmij z formy, odwróć do góry dnem i zostaw do wystygnięcia.
  2. Przekrój w poprzek na dwa blaty.
  3. Przygotuj krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu i przełóż nim blaty ciasta.
  4. Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła.

Maliny w soku własnym - przepis

  1. Szklankę malin zmiksuj.
  2. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i żelatyną.
  3. Delikatnie wymieszaj ze zmiksowanymi malinami i wyłóż na ciasto.
  4. Posyp pozostałymi malinami i odstaw do lodówki.
  5. Galaretki rozpuść w 600 mln wrzątku i wystudź.
  6. Lekko tężejącą galaretkę wylej na wierzch ciasta i ponownie odstaw do lodówki, aby całość dobrze stężała.
  7. Przed podaniem udekoruj owocami.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)