Porzeczkowa fantazja

Do każdej porcji dołóż kulkę śmietankowych lodów

DRUKUJ PRZEPIS
Porzeczkowa fantazja
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 15 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag czerwonej porzeczki
  • pół puszki ananasa
  • szklanka kremówki
  • 2 łyżki nalewki porzeczkowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki posiekanej czekolady mlecznej
Mrożony jogurt z bananem i masłem orzechowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Porzeczki opłucz, osącz na sitku. Połowę ugnieć widelcem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywno. Dodaj przesiany cukier puder oraz ugniecione porzeczki. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
  2. Resztę porzeczek wymieszaj z pokrojonym w kostkę ananasem oraz nalewką. Przełóż do pucharków. Udekoruj bitą śmietaną oraz posiekaną czekoladą.
  3. Przed podaniem schłodź.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)