Pierożki z brzoskwiniami

Z ciasta francuskiego!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pierożki z brzoskwiniami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag gotowego ciasta francuskiego
  • brzoskwinie z puszki pokrojone na cząstki
  • jajko
  • gruby cukier
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierogi z brzoskwiniami!

  1. Ciasto rozwałkuj. Wykrój 12 kółek.
  2. Na połówce każdego układaj po cząstce brzoskwini.
  3. Przykryj drugą połówką, zlep.
  4. Ciastka przełóż na blachę wyłożoną pergaminem.
  5. Wierzch ciastek posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp cukrem. 
  6. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
  7. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Wyjmij. ostudź.
  8. Przełóż na paterę.

Zobacz inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)