Piernik ze śliwkami

Jesienne ciasto oblane czekoladą!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Piernik ze śliwkami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag mąki
  • 20 dag cukru
  • 125 ml mleka
  • 2 jajka
  • 12,5 dag margaryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki przyprawy do pierników
  • śliwki
  • mleczna polewa czekoladowa (lub czekolada roztopiona w kąpieli wodnej)
Piernik świąteczny - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na piernik ze śliwkami!

  1. Miękką margarynę utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku.
  2. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.
  3. Na koniec dodaj mleko i wymieszaj.
  4. Ciasto przełóż do kwadratowej formy o wymiarach 22 x 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Na cieście połóż połówki śliwek.
  6. Piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
  7. Upieczone i wystudzone ciasto polej dekoracyjnie polewą czekoladową.

Zobacz więcej przepisów ze śliwkami:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)