Paluszki w czekoladzie

Nie można nie pokochać tych pysznych paluszków z parzonego ciasta w czekoladzie!

DRUKUJ PRZEPIS
Paluszki w czekoladzie
A. Rogalski
Liczba porcji: 30
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 320 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 dag masła
  • 8 dag mąki
  • 2 jajka
  • łyżka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • opakowanie polewy czekoladowej
  • gotowy sos owocowy
  • płatki migdałowe
  • kandyzowana skórka pomarańczowa
Ciasteczka dyniowe - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mleko zagotuj z masłem i szczyptą soli. Wsyp mąkę, cukier, energicznie mieszaj, trzymając na ogniu, aż dno i boki garnka pokryją się nalotem z ciasta. Przełóż do sporej wysokiej miski, lekko przestudź. Następnie miksując, dodawaj po jajku. Na końcu wsyp proszek do pieczenia.
  2. Za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij na blachę wyłożoną papierem do pieczenia 30 cienkich paluszków z ciasta. Piecz 5 minut w temperaturze 220 stopni, zmniejsz temp. do 180 st. i piecz kolejne 15-20 minut, aż paluszki staną się mocno złote i twarde. Połowę paluszków zanurz w rozpuszczonej polewie czekoladowej, posyp płatkami migdałowymi i skórką pomarańczową. Resztę podawaj z sosem owocowym.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)