Owocowo-jogurtowy deser

Świeże brzoskwinie mogą być jeszcze dość drogie. Dlatego z powodzeniem możesz wykorzystać do deseru owoce z puszki

DRUKUJ PRZEPIS
Owocowo-jogurtowy deser
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 owoce kiwi
  • 4 połówki brzoskwiń (świeżych lub z puszki)
  • 20 dag malin
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 2 duże jogurty naturalne (po 400 g)
  • 5 łyżek płynnego miodu
Ciasto jogurtowe z twarożkiem i brzoskwiniami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Kiwi opłucz, osusz, a następnie obierz, pokrój miąższ w kostkę i zmiksuj w malakserze z łyżką płynnego miodu.
  2. Brzoskwinie obierz, ew. osącz z zalewy, zmiksuj w osobnym naczyniu. Maliny  opłucz, osusz delikatnie, po czym ugnieć widelcem. Jogurt wymieszaj z pozostałym miodem i skórką otartą z cytryny. Połowę jogurtu wymieszaj z połową zmiksowanych brzoskwiń. Tak przygotowane składniki ułóż warstwami w wysokich pucharkach. Podawaj od razu.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)