Naleśnikowe biskwity z owocami

Z bitą śmietaną i cukrem pudrem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśnikowe biskwity z owocami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 16 dag mąki
  • 250 ml mleka
  • 4 jajka
  • 125 ml wody
  • olej do smażenia
Na nadzienie:
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • łyżka cukru pudru
  • 50 dag owoców
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na naleśniki z owocami!

  1. Żółtka oddziel od białek, roztrzep z mlekiem, mąką, solą i wodą.
  2. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem.
  3. Porcje ciasta wykładaj na rozgrzaną i posmarowaną tłuszczem patelnię.
  4. Smaż z obu stron puszyste placki.
  5. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
  6. Owoce obierz, a jeśli trzeba pokrój na małe kawałki.
  7. Biskwity wypełnij bitą śmietaną i owocami, składaj na pół.
  8. Posyp cukrem pudrem.

Zobacz inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)