Naleśniki z serem

Na śniadanie czy na kolację - zawsze smakują wyśmienicie!

DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z serem
Fotolia
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 425 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:

Na ciasto:

  • 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka oleju
  • sól

Na nadzienie:

  • 40 dag twarogu
  • 2 jajka
  • 10 dag cukru
  • cukier wanilinowy
  • 2–3 łyżki śmietany

Polewa:

  • jajko
  • 50 ml śmietany
  • 1 łyżka cukru
  • po łyżce masła i rodzynek
Crepes Suzette - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Do mąki dodaj jajka, mleko, olej i szczyptę soli, zmiksuj. Z ciasta smaż cienkie naleśniki, ułóż je w stosik.
  2. Twaróg zmiksuj z żółtkami i pozostałymi składnikami nadzienia. Wymieszaj z pianą z białek.
  3. Masą smaruj naleśniki, formuj z nich krokiety, zwijaj w rulony lub składaj na cztery.
  4. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem. Ułóż w nim naleśniki. Polej jajkiem rozmieszanym ze śmietaną i cukrem, posyp rodzynkami. Zapiekaj ok. 20 min w temp. 200 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)