Gotuj z Okrasą: Naleśniki z owocami

Wieżyczka z małych, pachnących bazylią placuszków przełożonych owocowymi pysznościami i polana sosem z gorzkiej czekolady zachwyci każdego

Przygot. 30 min
Porcja 400 kcal
Koszt porcji 4,20 zł

Przepis na 2 porcje:

Ciasto:

  • 2 jajka
  • łyżka cukru
  • 25 dag mąki
  • 550 ml mleka
  • 3 łyżki posiekanej bazylii
  • szczypta cynamonu
  • woda do konsystencji
  • olej

Owoce:

  • 20 dag truskawek
  • pół melona
  • banan
  • 2 owoce kiwi

Sos czekoladowy:

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 150 ml słodkiej śmietanki
  • laska wanilii
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki masła
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)