Naleśniki z bananami i kajmakiem - przepis składniki i przygotowanie

Słodkie danie obiadowe lub kuszący deser!
Weronika Kwaśniak / 04.04.2014 09:15
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z bananami i kajmakiem - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mleka mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki wody
  • sól
  • olej
  • 6 bananów
  • sok z cytryny
  • gotowy kajmak z puszki
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z bananami i kajmakiem!

  1. Jajka, mąkę, mleko, szczyptę soli i olej wymieszaj mikserem, dodając tyle wody, by ciasto miało niezbyt gęstą, gładką konsystencję.
  2. Usmaż cienkie naleśniki.
  3. Ostudź.
  4. Banany obierz, obsmaż na maśle, skrop sokiem z cytryny.
  5. Naleśniki smaruj cienko masą kajmakową, połóż banana i zwiń.
  6. Posyp cukrem i wiórkami ze skórki cytryny.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA