Naleśniki z bananami i kajmakiem

Słodkie danie obiadowe lub kuszący deser!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z bananami i kajmakiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mleka mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki wody
  • sól
  • olej
  • 6 bananów
  • sok z cytryny
  • gotowy kajmak z puszki
Jak zrobić naleśniki - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z bananami i kajmakiem!

  1. Jajka, mąkę, mleko, szczyptę soli i olej wymieszaj mikserem, dodając tyle wody, by ciasto miało niezbyt gęstą, gładką konsystencję.
  2. Usmaż cienkie naleśniki.
  3. Ostudź.
  4. Banany obierz, obsmaż na maśle, skrop sokiem z cytryny.
  5. Naleśniki smaruj cienko masą kajmakową, połóż banana i zwiń.
  6. Posyp cukrem i wiórkami ze skórki cytryny.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: naleśniki
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/2 lata temu
Czy mąki kukurydzianej ma być pół szklanki???? Bo w podpunktach to jest razem z mlekiem w jednym podpunkcie.