Babeczki z żelkami - przepis składniki i przygotowanie

Babeczki są proste w wykonaniu i pyszne w smaku.
30.04.2014 11:21
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z żelkami - przepis składniki i przygotowanie fot. serwis prasowy Haribo
Liczba porcji: 16
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • paczka żelków Haribo Roulette albo Pico Balla
  • 220 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki kakao dobrej jakości
  • 175 g cukru pudru
  • 150 g posiekanej czekolady
  • 250 ml mleka
  • 90 ml oleju
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
Do ozdoby:
  • 300 ml śmietany 30%
  • opakowanie śmietan-fix
  • 2-3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Uwielbiane przez dorosłych i dzieci babeczki mogą być jeszcze bardziej apetyczne. Pianko-żelki i żelki od Haribo mogą stanowić kolorową i smaczną dekorację. Babeczki są proste w wykonaniu i pyszne w smaku. Chcesz spróbować? Haribo proponuje je z dwoma rodzajami dodatków. Smacznego!

  1. Wymieszaj mokre składniki w misce, w oddzielnym naczyniu wymieszaj suche.
  2. Połącz obie masy i pod koniec dodaj połamaną na małe kawałki czekoladę.
  3. Włóż papilotki do formy na muffinki i napełnij je do 4/5 wysokości.
  4. Piecz w temperaturze 190ºC przez około 15-20 minut.
  5. Babeczki ostudź, ubij śmietanę, pod koniec dodaj cukier oraz śmietan-fix.
  6. Udekoruj babeczki i ozdób je żelkami.
Materiały prasowe, Haribo

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA