Miniciasteczka z bezikami

Miniciasteczka z bezikami to dobry pomysl na słodki deser dla każdego. Zobacz, jak je przygotować!

DRUKUJ PRZEPIS
Miniciasteczka z bezikami
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag masła
  • 20 dag mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • żółtko

Beza:

  • 2 białka
  • 15 dag cukru pudru
  • 5 dag lekko pokruszonych płatków migdałowych
Ciasteczka dyniowe - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Z mąki, masła, cukru i żółtka zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą, odstaw do lodówki na 30 minut. Rozwałkuj i wytnij szklanką krążki o średnicy ok. 5,5 cm. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Białka połącz z cukrem pudrem, ubij na parze na puszystą masę. Zdejmij z ognia i ubijaj dalej, aż masa lekko przestygnie. Wsyp płatki migdałowe. Bezę rozłóż na ciasteczkach. Piecz 15–20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 st. Podawaj jeszcze ciepłe. 
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)