Lodowy blok biszkoptowy z wiśniami

Biszkopt będzie bardziej wilgotny, gdy na czas jego pieczenia wstawisz do piekarnika też naczynie z wodą

DRUKUJ PRZEPIS
Lodowy blok biszkoptowy z wiśniami
A. Rogalski
Liczba porcji: 8
Czas wykonania: 65 min
Ilość kalorii: 345 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 jajka
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 łyżki oleju
  • 15 dag mąki pszennej
  • 300 ml jogurtu
  • 250 ml kremówki
  • cukier wanilinowy
  • szklanka wiśni
Mrożony jogurt z bananem i masłem orzechowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Żółtka utrzyj z 1/3 cukru i olejem. Białka ubij z połową reszty cukru. Połącz z żółtkami i mąką.
  2. Ciasto piecz ok. 25 min w 170 st. C, ostudź.
  3. Śmietankę ubij z pozostałym cukrem pudrem i wanilinowym. Połącz z jogurtem. Wiśnie wydryluj.
  4. W wąskiej formie układaj na przemian paski ciasta, masę i wiśnie. Przykryj, schłodź, zamroź.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)