Kruche babeczki bezowe

Lekkie i subtelne babeczki!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kruche babeczki bezowe
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Czas wykonania: 55 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 25 dag mąki
  • 12,5 dag masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • skórka starta z cytryny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Na bezę:
  • 2 białka
  • 15 dag cukru pudru
  • łyżka mąki kukurydzianej
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki bezowe!

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto.
  2. Owalne foremki wysmaruj masłem i wylep ciastem.
  3. Białka ubij na sztywno.
  4. Cały czas ubijając, dodawaj cukier puder.
  5. Następnie wsyp mąkę oraz wiórki kokosowe.
  6. Delikatnie wymieszaj.
  7. Pianę wyłóż na przygotowane foremki.
  8. Piecz 30 minut w temp. 200 st. C.
  9. Następnie zmniejsz temp. do 190 st. C i piecz 5 minut.

Sprawdź inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: bezamuffinybabeczki
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)