Kremówki z bitą śmietaną

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (450 g)
- 1/2 l mleka
- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
- 3 łyżki cukru
- 10 dag masła
- 200 ml śmietanki kremówki 36 lub 30 proc. tłuszczu
- 4 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
1. Ciasto rozmroź, lekko rozwałkuj, wyłóż nim dno prostokątnej formy. Piecz 20–25 min w temp. 220 st. C, wystudź.

2. Budyń ugotuj na mleku z cukrem. Ostudź, utrzyj z masłem. Kremówkę ubij na sztywno z połową cukru pudru. 

3. Ciasto podziel na połowę. Jedną część połóż na deseczce, przykryj kremem, śmietaną i drugą częścią ciasta. Przykryj drugą deseczką, odwróć i wstaw do lodówki.

4. Przed podaniem ponownie odwróć, pokrój na kwadraty, posyp cukrem pudrem.
DRUKUJ PRZEPIS