Kremówki wadowickie

Pyszny, tradycyjny deser.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kremówki wadowickie
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 8
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (420 g)
  • 1 gotowy krem karpatkowy
  • 500 ml mleka
  • 200 g masła
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kremówki papieskie!

  1. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce.
  2. Następnie wyłóż na papier do pieczenia i pokrój na 16 równych prostokątów.
  3. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika i piecz około 15 minut, aż ciasto stanie się rumiane.
  4. Z mleka, kremu karpatkowego w proszku i masła przygotuj krem.
  5. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
  6. Osiem upieczonych kawałków ciasta francuskiego ułóż na dnie prostokątnej foremki.
  7. Na ciasto wyłóż najpierw krem karpatkowy, a następnie ubitą śmietankę.
  8. Przykryj pozostałymi kawałkami ciasta i lekko dociśnij.
  9. Posyp cukrem pudrem.

Zobacz inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)