Kolorowe naleśniki z dżemem

Udekoruj je ulubionymi owocami - jagodami, truskawkami lub wiśniami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kolorowe naleśniki z dżemem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 szklanki wody
  • szklanka mleka
  • 2 łyżki soku z buraków
  • 2 łyżki szpinaku
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 2 jajka
Do dekoracji:
  • dżem
  • bita śmietana
  • owoce
Crepes Suzette - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kolorowe naleśniki!

  1. Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju i szczypty soli rozmieszaj ciasto naleśnikowe (o konsystencji gęstej śmietany).
  2. Ciasto podziel na 3 części.
  3. Do jednej porcji dodaj sok z buraka, do drugiej sok ze szpinaku, a do trzeciej kurkumę.
  4. Z każdego rodzaju ciasta smaż oddzielnie małe, cienkie naleśniki.
  5. Posmaruj je cienko dżemem (lub przecierem owocowym) i zwijaj w rulony.
  6. Podawaj z bitą śmietaną oraz świeżymi owocami.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: naleśnikideser
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)