Lizaki z pianek - przepis, składniki i przygotowanie

Te urocze słodkości przypadną do gustu nie tylko dzieciom!
Weronika Kwaśniak / 10.03.2014 13:28
DRUKUJ PRZEPIS
Lizaki z pianek - przepis, składniki i przygotowanie fot. serwis prasowy Haribo
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie pianek typu marshmallows
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżka masła
  • opakowanie patyczków do lizaków/patyczków do szaszłyków
  • dowolne posypki, wg uznania: rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na lizaki z pianek!

  1. Rozłóż przygotowane posypki do różnych miseczek.
  2. W garnku rozpuść ½  łyżki masła i dodaj ciemną czekoladę.
  3. Mieszaj, aż się roztopi i powstanie jednolita masa.
  4. Czynność powtórz z białą czekoladą.
  5. Nadziej pianki na patyczki i zanurzaj 
w czekoladzie, a następnie w dowolnej posypce.
  6. Nie obtaczaj podstawy, żeby była równa 
i aby można było lizaki postawić pionowo do wyschnięcia.
  7. Piankowe lizaki na patyczkach włóż do lodówki i poczekaj, aż zastygną w czekoladzie.
Materiały prasowe, Haribo

Sprawdź przepisy na inne desery:

DRUKUJ PRZEPIS