Kokosowe ciasteczka-pierniczki

Kokosowe ciasteczka-pierniczki możesz upiec na kilka dni przed świętami.

DRUKUJ PRZEPIS
Kokosowe ciasteczka-pierniczki
A. Rogalski
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 30 dag mąki pszennej
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • opakowanie przyprawy do piernika
  • 2 żółtka
  • jajko
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 10 dag wiórków kokosowych
Ciasteczka dyniowe - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Z mąki, cukru, przyprawy do piernika, sody, masła i żółtek zagnieć ciasto. Owiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj na grubość ok. 1/2 centymetra.
  2. Wykrój szklanką kółka z ciasta, następnie ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj rozmąconym jajkiem, posyp grubo wiórkami kokosowymi i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 195 stopni. 
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)