Klasyczne naleśniki z serem i sosem

Klasyczne naleśniki z serem to niezawodny sposób na pyszny deser.

DRUKUJ PRZEPIS
Klasyczne naleśniki z serem i sosem
A. Rogalski
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12 naleśników
  • 50 dag zmielonego twarogu
  • 2 jajka
  • 10 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • masło do smażenia 
  • sos owocowy do polania
Crepes Suzette - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Żółtka utrzyj z połową cukru, cukrem waniliowym i skórką cytrynową na puszysty kogel-mogel.

2. Białka ubij w wysokim naczyniu na sztywną pianę z resztą cukru.

3. Zmielony twaróg włóż do miski. Dodaj kogel-mogel i pianę z białek. Dokładnie wymieszaj, ewentualnie jeszcze dosłódź do smaku.

4. Naleśniki posmaruj przygotowaną masą serową, zwiń ciasno w rulony. Obsmaż na gorącym maśle. Polej ulubionym sosem owocowym (np. truskawkowym, wiśniowym) i od razu podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)