Jabłka z grilla z korzennym nadzieniem

Pyszny, jesienny deser!

DRUKUJ PRZEPIS
Jabłka z grilla z korzennym nadzieniem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże czerwone jabłka
  • po 4 łyżki posiekanych migdałów, orzechów laskowych, wiórków kokosowych i rodzynek
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki zmielonych goździków
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Jabłka opłucz, odetnij wierzchy. Środek lekko wydrąż. Orzechy wymieszaj z migdałami, rodzynkami, wiórkami, cynamonem i goździkami. Dodaj miód.
  2. Mieszanką napełnij jabłka, przykryj wierzchami, owiń w folię aluminiową. Piecz pod przykryciem na grillu 8 minut.

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)