Herbatnikowe torciki

Przepis na deser bez pieczenia.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Herbatnikowe torciki
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 paczek herbatników
  • 4 żółtka
  • 250 g prawdziwego masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 200 g dobrej, gorzkiej czekolady
  • kandyzowane wiśnie do dekoracji
Ciasto Rafaello bez pieczenia - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ciastka z herbatników!

  1. Żółtka zmiksuj z cukrem na białą, puszystą masę.
  2. W drugiej misce zmiksuj masło.
  3. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
  4. Do masła dodaj na zmianę po łyżce rozpuszczonej czekolady i kilka łyżek ubitego jajka z cukrem. Zmiksuj.
  5. Wstaw do lodówki, aż się schłodzi.
  6. Gotową masę włóż do szprycy i wyciśnij na herbatniki rozetki z kremu.
  7. Składaj po kilka herbatników, tworząc błyskawiczne torciki.
  8. Udekoruj kremem i kandyzowanymi wiśniami.

Sprawdź inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)