Dyniowe muffinki

Najlepsze połączenie smakowe tworzą z orzechami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Dyniowe muffinki
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • dynia
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 1 jajko
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • orzechy włoskie
  • 2 łyżki budyniu waniliowego
  • szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki oleju
  • odrobina soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić dyniowe muffiny!

  1. Z dyni przygotuj puree - upiecz warzywo w piekarniku a potem zmiksuj. Do muffinów będziesz potrzebować około 1 szklanki puree.
  2. W misce wymieszaj brązowy cukier z jogurtem naturalnym i jajkiem.
  3. Dodaj puree z dyni, olej i cukier wanilinowy, wymieszaj.
  4. Do drugiego naczynia przesiej mąkę.
  5. Dodaj do mąki budyń, proszek do pieczenia i sól.
  6. Połącz sypkie składniki z płynnymi.
  7. Wypełnij masą papilotki do około 3/4 wysokości.
  8. Z wierzchu posyp posiekanymi orzechami.
  9. Piecz przez 25 minut w temperaturze 175 stopni C.

Zobacz inne przepisy z dynią:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)