POLECAMY

Deser śmietankowo-waniliowy

Kawałki ciasta i odsączone owoce z puszki ułożyć na talerzykach lub w pucharkach.

Składniki

  • Deser śmietankowo-waniliowy

    12 niewielkich kawałków babki lub chałki
  • 0,5 szklanki słodkiej śmietanki
  • 0,5 puszki owoców ( brzoskwinia, mandarynka, gruszka lub inne)
  • 0,5 opakowania cukru z prawdziwą wanilią Kotányi
  • 5 orzechów włoskich łuskanych
  • 4 łyżeczki startej gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania

Kawałki ciasta i odsączone owoce z puszki ułożyć na talerzykach lub w pucharkach. Śmietankę miksować z cukrem z prawdziwą wanilią przez ok. 2-3 minuty. Polać nią ciasto i owoce,
na wierzchu ułożyć cząstki orzechów. Deser posypać czekoladą. Podawać lekko schłodzony.

Fot. Kotányi Polonia Sp. z o.o.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)