Czekoladowy blok z żelkami

Blok z białej czekolady z kolorowymi żelkami to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Czekoladowy blok z żelkami
serwis prasowy Haribo
Liczba porcji: 20
Czas wykonania: 120 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie żelek
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1 łyżka masła
 
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na blok czekoladowy!

  1. Czekoladę połam na kawałki.
  2. W garnku rozpuść łyżkę masła i dodaj do niego połamaną czekoladę.
  3. Mieszaj do czasu, aż powstanie jednolita masa.
  4. Prostokątną brytfankę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią część masy czekoladowej.
  5. Rozsmaruj masę, by zakryła dno i posyp ją żelkami.
  6. Następnie wylej na wierzch resztę rozpuszczonej czekolady i jeszcze raz posyp żelkami.
  7. Włóż całość do zamrażalnika na minimum półtorej godziny.
  8. Po tym czasie wyłóż masę i potnij w dowolne kształty.

Materiały prasowe, Haribo

Sprawdź inne przepisy na blok czekoladowy:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: deseryblok
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)