Ciasto marcepanowe z nektarynką

Nektarynki można zastąpić innymi owocami.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto marcepanowe z nektarynką
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 opakowanie mrożonego francuskiego ciasta
  • 10 dag masy marcepanowej
  • 2 nektarynki (lub ewentualnie brzoskwinie z puszki)
  • 1 jajko do posmarowania
  • cukier puder do posypania
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na ciasto z nektarynką!

  1. Ciasto wyjmij z zamrażarki poprzedniego dnia, powoli rozmroź w lodówce.
  2. Ciasto pokrój radełkiem na prostokąty o bokach 6-7 cm.
  3. Masę marcepanową rozwałkuj, wytnij prostokąty mniejsze o 2 cm, ułóż na cieście, owoce umyj, osusz, pokrój w wachlarzyki, ułóż na marcepanie.
  4. Ciastka ułóż na blaszce, boki posmaruj jajkiem, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C.
  5. Piecz około 20 minut, aż ciasto stanie się złociste.

Sprawdź inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)