Ciasteczkowe kwiatki

Smak dzieciństwa!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasteczkowe kwiatki
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12,5 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 15 dag mąki
  • 10 dag zmielonych migdałów
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • kandyzowane wisienki
Ciasteczka dyniowe - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kruche ciastka-kwiatki!

  1. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem.
  2. Ciągle ucierając, dodawaj po jajku.
  3. Na koniec wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielone migdały.
  4. Przygotowaną masę przełóż do szprycy cukierniczej i wyciskaj małe ciasteczka, wprost na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. W środek każdego ciasteczka wciśnij kandyzowaną wisienkę.

Zobacz inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)