Ciasteczka owsiane

Dodaj do nich ulubione bakalie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasteczka owsiane
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 dag masła
  • 20 dag płatków owsianych - najlepiej górskich
  • 10 dag cukru
  • 60 ml wody
  • 2 łyżki kakao
  • po garści posiekanych orzechów laskowych i włoskich, migdałów, suszonych śliwek, rodzynek i ziaren słonecznika
Ciasteczka dyniowe - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasteczka owsiane!

  1. W niedużym garnku lub rondelku rozpuść masło, wodę i cukier.
  2. Nie zdejmując z ognia, dodaj płatki owsiane mieszając do czasu, aż cukier się rozpuści.
  3. Dodaj bakalie.
  4. Wymieszaj. Masa powinna mieć kleistą konsystencję.
  5. Z połowy masy formuj łyżeczką ciasteczka, nakładając je na przykrytą pergaminem blachę.
  6. Do drugiej połowy dodaj kakao, wymieszaj i formuj kolejną porcje ciasteczek.
  7. Piecz 10 minut w temperaturze 170 stopni C, aż się zrumienią.

Zobacz inne pomysły na ciasteczka:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)