Ciasteczka imbirowe

Kruche i aromatyczne!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasteczka imbirowe
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 70
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag masła
  • 15 dag cukru
  • żółtko
  • 5 dag miodu
  • 45 dag mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • pół łyżeczki mielonego imbiru 
  • pół łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3 łyżki kandyzowanego imbiru
Ciasteczka dyniowe - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasteczka imbirowe!

  1. Masło utrzyj z cukrem i żółtkiem.
  2. Dodaj lekko podgrzany miód, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, śmietanę oraz mielony imbir i cynamon.
  3. Składniki wymieszaj, zagnieć.
  4. Kandyzowany imbir posiekaj, wrób w ciasto.
  5. Ciasto rozwałkuj na grubość około 1/2 cm.
  6. Foremkami wycinaj z niego różne kształty.
  7. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C i piecz około 10 min.

Zobacz nasze przepisy na tarty:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
Ewa/rok temu
Ostatnio znalazłam na profilu Detocell Academy na FB super przepis na trufle i to dietetyczne!