Ciasteczka biszkoptowe z galaretką

Wybierz galaretkę o swoim ulubionym smaku!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasteczka biszkoptowe z galaretką
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 7 dag cukru
  • 10 dag mąki pszennej
  • 5 dag mąki kukurydzianej
  • galaretka np. malinowa
  • szklanka wrzątku
Ciasteczka dyniowe - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka biszkoptowe z galaretką!

  1. Białka ubij na sztywno z solą.
  2. Wsyp cukier, jeszcze chwilę ubijaj.
  3. Połącz z żółtkami i przesianą mąką.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Łyżką kładź na nią małe porcje ciasta.
  6. Piecz 20 min w 180°C. Ostudź.
  7. Galaretkę rozpuść we wrzątku.
  8. Tężejącą galaretką przełóż biszkopciki.

Zobacz inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)