Ciasteczka bezowe z kremem malinowym

Beza może działać orzeźwiająco! Przygotuj nasz przepis na ciasteczka bezowe z kremem malinowym!

DRUKUJ PRZEPIS
Ciasteczka bezowe z kremem malinowym
A. Rogalski
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 80 min
Ilość kalorii: 190 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 6 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżka drobno mielonej kawy
  • 250 ml śmietanki 36-proc.
  • łyżka cukru pudru
  • szklanka malin
Sernik w malinowej glazurze - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Białka ubij do białości. Dalej ubijając, dodawaj porcjami cukier puder. Ubijaj, aż masa będzie sztywna. Wymieszaj ją z mąką i kawą. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Łyżką kładź na niej nieduże krążki.
  2. Blachę wstaw do piekarnika o temp. 130 st. C i susz bezy ok. 50 min. Jeśli są zbyt mokre, dosusz je w temp. 100 st. C. Wystudź, zdejmij z blachy.
  3. Połowę malin przetrzyj przez sito. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, połącz z przecierem.
  4. Bezy łącz po dwie, przekładając je kremem i malinami. Od razu podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)