Błyskawiczna szarlotka

Szybkie ciasto z dodatkiem biszkoptów!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Błyskawiczna szarlotka
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 l musu jabłkowego
  • 30 dag okrągłych biszkoptów
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 2 galaretki zielone
Babka-zebra na Boże Narodzenie - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na szybką szarlotkę!

  1. Mus jabłkowy zagotuj, wsyp galaretki pomarańczowe i mieszaj chwilę, aby się rozpuściły.
  2. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Na dnie ułóż warstwę biszkoptów.
  4. Przykryj częścią musu jabłkowego, połóż następną warstwę biszkoptów i tak do wyczerpania składników.
  5. Schłodź.
  6. Zagotuj pół litra wody. Rozpuść w niej dwie zielone galaretki i odstaw do przestygnięcia.
  7. Schłodzonymi galaretkami zalej ciasto i ponownie odstaw do lodówki.
  8. Przed podaniem udekoruj listkami melisy.

Sprawdź inne przepisy na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)