Biszkoptowe tartaletki z granatem

Warto dodać do nich orzechy włoskie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkoptowe tartaletki z granatem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 dag mąki
  • 5 dag zmielonych orzechów włoskich
  • 5 dag cukru
  • 2 jajka
Do dekoracji:
  • budyń waniliowy bez cukru
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 5 dag masła
  • owoc granatu
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tartaletki z granatem!

  1. Składniki na ciasto włóż do miski i wymieszaj.
  2. Formy do tartaletek wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  3. Do foremek włóż po 3 łyżki ciasta.
  4. Piecz około 10 minut temperaturze w 180 stopni C.
  5. Wystudzone tartaletki wyjmij z foremek i odwróć do góry dnem.
  6. Owoc granatu otwórz i wyjmij z niego nasiona.
  7. Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotuj budyń, wystudź.
  8. Następnie zmiksuj go z miękkim masłem.
  9. Powstałym kremem wyłóż wierzch tartaletek, posyp nasionami granatu.
  10. Udekoruj listkami melisy lub mięty.

Zobacz inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)