Biskwity z bitą śmietaną i kiwi

Kiwi możesz zastąpić innymi owocami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Biskwity z bitą śmietaną i kiwi
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 jajka
  • 10 dag cukru
  • 15 dag mąki
Na krem:
  • 300 ml kremówki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
Do dekoracji:
  • 4 owoce kiwi
  • listki świeżej mięty
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na biskwity z bitą śmietaną i owocami!

  1. Jajka ubij z cukrem na puch.
  2. Dodaj przesianą mąkę, wymieszaj.
  3. Blachę do pieczenia wyłóż kawałkami pergaminu.
  4. Na każdym narysuj kółko o średnicy około 12 cm.
  5. Wylewaj na papier porcje ciasta i rozprowadzaj tak, by powstały placuszki jednakowej wielkości.
  6. Piecz w temperaturze 180 stopni C (około 8 minut).
  7. Jeszcze ciepłe placki zdejmij z papieru, połóż ponownie i zegnij razem z papierem na pół.
  8. Pozostaw do wystygnięcia.
  9. Zimną śmietankę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
  10. Kiwi obierz i pokrój na plasterki.
  11. Biskwity napełnij bitą śmietaną i plasterkami kiwi.
  12. Udekoruj listkami mięty.

Zobacz też przepisy na ciastka:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)