Bananowy przysmak z grilla

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- 4 banany
- wiśnie koktajlowe lub z konfitur
- orzechy laskowe
- cytryna
- 2 łyżki masła
- pół łyżki miodu
- łyżeczka brandy lub rumu
Przygotowanie:
1. Banany umyć, wytrzeć, obrać, przekroić wzdłuż na pół, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, ułożyć na aluminiowej folii.

2. Rozpuścić masło, połączyć z miodem i alkoholem, posmarować banany, ułożyć na rozgrzanym ruszcie, można posypać zmielonym cynamonem, zapiekać ok. 15–20 minut.

3. Gorące banany posypać koktajlowymi wiśniami albo wiśniami z konfitur i rozdrobnionymi orzechami laskowymi. Deser jest doskonały z kulką waniliowych lodów i bitą śmietaną albo polany czekoladą.
DRUKUJ PRZEPIS