Babeczki z winogronami

Pyszny deser na jesień!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z winogronami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 12
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 dag masła
  • 18 dag cukru
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy
  • 25 dag mąki
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • mała szczypta soli
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • 36 owoców winogron
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki z winogronami!

  1. Miękkie masło utrzyj z cukrem, cukrem wanilinowym i jajkami.
  2. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą, sodą i kakao.
  3. Miksując, cały czas wlewaj mleko.
  4. Foremki natłuść masłem i wysyp mąką.
  5. Nałóż połowę masy, po trzy winogrona i przykryj resztą ciasta.
  6. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.

Zobacz inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)