Babeczki z granatem

Zobacz pyszny pomysł!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z granatem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12, 5 dag masła
  • 25 dag mąki
  • 15 dag cukru pudru
  • 3 duże jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mleka
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • dojrzały granat
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z granatem!

  1. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę.
  2. Ciągle ucierając, dodawaj po jednym żółtku. Z białek ubij pianę.
  3. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodaj do masy maślanej razem z mlekiem, na koniec połącz z pianą z białek.
  4. Ciasto przełóż do silikonowych foremek.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni C i piecz około 25 minut.
  6. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
  7. Wystudzone babeczki maczaj w czekoladzie i posyp ziarnami granatu.
  8. Odstaw do zastygnięcia.

Zobacz też przepisy na ciasta:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)