Babeczki z borówkami

Zamiast borówek możesz użyć jagód!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki z borówkami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 10 dag miękkiego masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 10 dag borówek lub jagód
  • skórka otarta z pomarańczy
  • cukier wanilinowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki z borówkami!

  1. Masło utrzyj z cukrem, cukrem wanilinowym, wbij jajka, wlej mleko, zmiksuj.
  2. Wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą połącz z masą maślano-jajeczną.
  3. Dosyp borówki, delikatnie wymieszaj.
  4. Blaszkę wyłóż papierowymi papilotkami, nałóż ciasto.
  5. Piecz 20-25 minut w temp. 190°C.
  6. Upieczone babeczki ostudź.
  7. Przed podaniem możesz udekorować lukrem przygotowanym z 4 łyżek cukru pudru i płaskiej łyżeczki soku z jagód.

Sprawdź inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)