Babeczki sernikowe z migdałami

Babeczki sernikowe z migdałami możesz podać podczas przyjęcia.

DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki sernikowe z migdałami
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Poziom trudności: średni
Składniki:

Ciasto:

  • 15 dag masła
  • jajko
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki cukru
  • łyżka śmietany (18 proc. tł.)

Masa:

  • 30 dag mielonego białego sera
  • 2 jajka
  • 5 dag masy marcepanowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • aromat waniliowy
  • cukier puder do posypania
Sernik krakowski - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto. Oprószonymi mąką dłońmi wylep foremki o średnicy 15 cm. Żółtka oddziel od białek. Żółtka zmiksuj na puch z marcepanem i cukrem waniliowym. Dodaj ser, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, kilka kropli aromatu waniliowego.
  2. Białka ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj w masę serową. Masą napełnij foremki, posyp płatkami migdałowymi. Piecz około 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni. Serniczki powinny się ładnie zezłocić. Przed podaniem oprósz je cukrem pudrem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)