Babeczki malinowo-kokosowe

Efektowny i pyszny deser!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki malinowo-kokosowe
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Cia­sto:
  • 3 szklanki mą­ki pszen­nej
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 300 ml śmietanki kremówki
  • 20 dag masła
  • szklanka cukru
  • 2 łyżki cukru z wanilią
  • 3 jajka
  • 15 dag wiórków kokosowych
Masa:
  • 8 dag masła
  • 12 dag cukru pudru
  • 20 dag twarogu mielonego tłustego
  • cukier wanilinowy
  • szklanka malin
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki z malinami!

  1. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier z wanilią.
  2. Stopione masło utrzyj z cukrem i jajkami, połącz obie masy, dodając równocześnie śmietanę.
  3. Dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj wiórki, wymieszaj, aby powstało gęste ciasto.
  5. Nakładaj do silikonowych foremek na muffiny.
  6. Piecz ok. 30 minut w 180°C. Ostudź.
  7. Miękkie masło ubij z cukrem na gładką masę.
  8. Cały czas ubijając, dodawaj po łyżce sera.
  9. Na końcu dodaj 2 łyżki rozgniecionych malin.
  10. Powstałym kremem udekoruj babeczki i obłóż malinkami.

Sprawdź inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)