Babeczki kakaowe z budyniem

W sam raz do porannej kawy!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki kakaowe z budyniem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 15 dag mąki
  • 5 dag masła
  • 5 dag cukru pudru
  • jajko
  • łyżka kakao
  • szczypta soli
  • budyń waniliowy
Na nadzienie:
  • 1,5 szklanki kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • miąższ z połowy laski wanilii
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na pyszne babeczki kakaowe z budyniem!
1. Mąkę połącz z cukrem, kakao, szczyptą soli.
2. Dodaj masło i jajko.
3. Zagnieć ciasto.
4. Foremki wysmaruj masłem.
5. Wylep cienką warstwą ciasta.
6. Odstaw do lodówki.
7. Budyń ugotuj na kremówce z cukrem i miąższem wanilii.
8. Ostudź. Nałóż go do przygotowanych foremek.
9. Resztę ciasta rozwałkuj, wykrój krążki i przykryj babeczki.
10. Nakłuj widelcem i piecz 25 minut w temp. 195 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: muffinybabeczki
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/2 lata temu
do Es, kremówka jest tłusta i ma taki smak, że żadne mleko czy śmietana 18 procent nie zastąpi jej.
/2 lata temu
jutro robię:))
/2 lata temu
o co chodzi z tą kremówką ?